Warning: session_start(): open(/var/www/www/lap.centrumnet.hu/tmp//sess_p396qpk5605r3bl0lo4acik413, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/lap.centrumnet.hu/www/main.php on line 19
intarzia gránit márvány
Belépés
Fõoldal
Hírek
Keresés
Oldalak
Névjegyek
Regisztráció
Belépés
Felhasználási ajánlat

Képgaléria

Elérhetõségek

Kapcsolat

Cikk

Intarzia parketta, fa fantázia
 
Az intarzia parketta a hajdani bálok hangulatát hozza el otthonunkba. A fa intarzia szalonná nemesíti a nappalit, kifejezve használójának igényességét, a maradandó értékek teremtésének felelõsségével. Mi érezzük ezt a felelõsséget, ezért ajánljuk Önnek ezt az exkluzív parkettaburkolatot, amelyet az otthonokon túl ajánlunk szállodákba, intézményekbe, kastélyokba, házasságkötõ termekbe, rendezvény és konferencia termekbe stb.
A valódi parketta értékét, szellemiségét leginkább az intarzia parketta testesíti meg a laikusok felé is. A vásárlók jelentõs része azonban úgy gondolja, ezt már nem tudja megfizetni. A konfekcionálás korában ez az exkluzív termék is lényegesen hozzáférhetõbb lett.

Ma a fából készült intarziás felületet panelekbõl készítik. Léteznek hagyományos, táblás elemek, vagy kör, sokszög, illetve ovális alakú ún. intarzia medálok vagy akár az egész mûvet keretbe foglaló bordürök. A katalógusokban található egyedi parketta intarzia minták akár szoba méretûre nagyíthatóak. Természetesen egy ilyen jellegû intarzia burkolat egyik alapkövetelménye a pontos tervezés, melyben kérésre segítséget tudunk nyújtani.

A táblás intarzia parketta alapnagysága 290-600*290-600 mm, amely 22 illetve 10 mm-es vastagságban, tömör fából készül. Az elemek egymáshoz vagy csap-horony rendszerrel vagy anélkül illeszkednek, masszívak, hosszú élettartamúak (50-100 év). A fa intarzia parketta sokszor csiszolható és könnyen kezelhetõ. A hagyományos parkettához hasonlóan ragasztjuk az aljzathoz, majd a felületét együttesen csiszoljuk ill., lakkozzuk. Számítógép által vezérelt fûrészgéppel vágják ki egy-egy intarzia tábla alkotóelemeit, majd kézzel ill. géppel összeállítják a mintát, és mûanyaghálóra rögzítik. Az intarzia parketta ilyen nyers formában kerül beépítésre. Léteznek olyan intarzia minták, melyekbe íves betét kerül, itt a lézert és a computer technikát vesszük igénybe.
Hasonló elven „mûködnek” a bordürök, csak a méretük, formájuk más. Vastagságuk ugyancsak 22 és 10 mm, szélességük lehet 12-25 mm, de ez is termeszétesen igény szerint változtatható. Egyenes illetve sarokelembõl állnak, és míg a táblás intarziát négyzetméterárban kínáljuk, addig a bordürök sarokelemeit darabra, az egyenes részeket folyóméterárban adjuk.
A fa intarzia medálok vagy fa intarzia érmék szintén tömör fából készülnek. Az 1,20 - 1,50 - 1,70 m átmérõjû (szintén variálható) panelek többféle mintázattal, motívumokkal állnak rendelkezésre. A fa intarzia egyedi ötletek (fényképrõl minta, önarckép, embléma, logo) is megvalósíthatóak. Szokvány vastagságuk 22 mm, de a 6 mm-es kopóréteget a megfelelõ hordozóra ragasztva 10 mm-tõl kezdve bármilyen kívánt egyedi vastagságra alakítjuk. Telibe ragasztjuk õket és a körülötte lévõ burkolattal együttesen, csiszoljuk és felületkezeljük.

A fa parketta intarzia színvilágát az eltérõ fafajták eltérõ színei adják. A gyártáskor használunk hazai, európai illetve egzotikus fákat is valamint ezeknek a kezelt változatát (füstölt, gõzölt stb.). A beépítés módja is variálható. Például a táblás fa intarzia lerakható hálóban vagy diagonálban, a mintát lezárhatjuk bordürökbõl készült kerettel, és uralkodó motívumként berakhatunk egy fa intarzia medált. Mint már említettük, a katalógusokban található minták szoba méretûre is nagyíthatók. Elképzelhetõ olyan változat is, hogy hagyományos parketta felületet „dobunk fel” intarzia betéttel. Uralkodó motívumként egy medál vagy néhány négyzetméter táblás elem, a fal mentén húzódó bordür sõt egy íves betét is nagyon jól mutathat. Egyedi terv alapján is készítünk paneleket, sõt lehetõség van részben tönkrement parketták moduljainak rekonstrukciójára is.
Akár lakásokban is megjelenhet az intarzia mûvészete a ragasztott parketták felújításánál utólag beépíthetõ intarziaérmék által. A beépítéshez nemcsak szaktanácsokat adunk, szükség esetén a felújítandó burkolatból a panelfészek pontos kivágásában is segítséget nyújtunk. Beragasztás után az intarziaérmét a régi burkolattal összecsiszolva és lakkozva megújhodott, exkluzív parkettát kapunk. Minden kivitelezõnek, lakberendezõnek javasoljuk ezt a különleges megoldást, amely a régi burkolat elvetése helyett azt magasabb nívóra emeli.

Végül, de nem utolsó sorban termékeink közt található még egy parkettafajta. Ez egy speciális konstrukció, melyet mérete, felülete, mintázat miatt soroltunk az intarziák közé. Ez egy három rétegû anyag, tömörfa kopó réteg, furnér középréteg és keményfa hordozóréteg. Vastagsága 14 mm, a panelek mérete, pedig 390 x 390 mm, csap-nút rendszerrel illeszkednek egymáshoz.
 
 
 
 
A parkettaválasztás 
 
Egy kellemes hangulatú, barátságos otthon ma sem képzelhetõ el fa nélkül. A fa a határtalan lehetõségek anyaga. Semmihez sem fogható, egy ház, vagy egy szoba kialakításáról van szó. Különösen nagy jelentõsége van ennek az anyagnak egy olyan belsõépítészeti résznél, mint a PADLÓ. A fa az egyik legõsibb építõelem. Nemesen egyszerû, tiszta, újratermelõdõ anyag, miközben természetesen szép, stílusos és idõtálló, minden darabja egyedi és megismételhetetlen, s feldolgozva is életteli marad. Nem csoda hát, hogy a XXI. század embere a szintetikus anyagok helyett mind gyakrabban választja otthona burkolataként. A fa padló a ház szinte minden helyiségébe beilleszthetõ, mindenütt a melegség, a harmónia és a kényelem érzését kelti. Ne feledje: a fa, élõ anyag, méltósággal öregszik. A fa lehetõséget kínál minden olyan embernek, aki egyéni és önmagának tetszõ környezetet kíván kialakítani. A padló keretbe foglalja a bútorainkat és egyéb berendezési tárgyainkat, ezért nagyon fontos szerepet játszik a lakberendezésben. Szigorú szabály nem létezik arra, hogyan, milyen irányba kell lerakni, illetve mintát kialakítani a burkolólapokból, de van néhány szempont, amelyet érdemes mérlegelni. A nagy minták és mélyebb árnyalatok a valódinál kisebbnek mutatják a teret, míg az apró minta és a világos színek, sima felületek optikailag tágítják a szûkebb tereket is. Minden falszín, falburkolat, bútorstílus és textília jól illeszthetõ hozzá. A faanyag természetessége, a különbözõ fajták színe, tónusa meleg és kellemes érzést kelt. Praktikus és sokféle igényt kielégít, sõt ráhelyezett szõnyegekkel még változatosabbá tehetõ. Az igényes és tartósan hibátlan parkettaburkolatok elkészítéséhez a megfelelõ minõségû padlóburkolat mellett jó szakember is szükséges, aki a padlóburkolatokat megfelelõ gondossággal és szakértelemmel rakja le és formálja a megrendelõ igényei szerint. Napjainkban a fa a belsõépítészetben és a belsõ terek kialakításában is újra a reneszánszát éli. A fából készült padlóburkolatok mindig is kedveltek voltak. E burkolat természetes anyaga révén esztétikus és természetes környezetet sugároz használójának.
 
Amennyiben a parketta padlóburkolat mellett döntött, az azt jelenti, hogy nagyon tetszetõs, kellemes hangulatú, természetes anyagból készített terméket választott. Különféle fából készült parketták közül választhat, melyek színük, erezetük mellett még keménységükben és ellenálló képességükben is különböznek egymástól.
Ahhoz, hogy a parkett megõrizze alakját, színét és sokáig szolgálhassa Ön és Családja kényelmét kérjük, nagyon figyelmesen olvassa el parketta ápolási útmutatónkat!
A parketta padlóburkolat a puhafától a keményfáig a következõk (BRINELL adatok, tájékoztató jelleggel):
 
Európában található fafajták:
ÉGER 
1,6 kg/mm2
Lágy, pasztellszerû színek, selymes fényû anyag, amely meleget sugároz
VÖRÖSFENYÕ
1,9 kg/mm2
Északi harmónia akár melegebb napokra is
BÜKK
3,0 kg/mm2
Modern berendezésekhez is kiválóan illeszkedõ burkolat
KÕRIS
3,2 kg/mm2
Ritka, különleges színû és rajzolatú padlóburkolat
CSER
3,3 kg/mm2
A magyar erdõk különleges tölgyfája, a cser markáns rajzolatú és árnyalatú padlóburkolat
NYÍR
3,4 kg/mm2
Meleg tónusú, különbözõ irányból szemlélve változatos színhatásokat és selymes fényt mutat
JUHAR
3,7 kg/mm2
Elegáns megjelenésû halvány szín
TÖLGY
3,7 kg/mm2
Klasszikus erezetû, tradicionális színárnyalatokat, nemes vonásokkal ötvözõ fafajta, az idõtlen értékek kedvelõinek
AKÁC
4,8 kg/mm2
Kemény szövetû, komplex színvilágot idézõ burkolat
 
 
 
Márvány intarzia, gránit intarzia, kõ intarzia
 
A természet évmilliók esetenként több 100 évmillió alatt alkotta a kõzeteket. A Föld mélyében magas nyomáson, hõmérsékleten, vagy vulkáni kitörések során, vagy a vizekben kicsapódó vagy lerakódó üledékekbõl nagyon változatos színû, kifejlõdésû, szerkezetû kõzetek keletkeztek. Minden darab kõ élete egy hosszú történet, mind kialakulásban mind idõben. Aki nem ismeri a geológiát, csak látja a követ, az is gyönyörködik benne, és érzi hogy ez jóval több, mint csak egy termék. Minden korosztály számára sokat tud jelenteni egy kõ. Gondoljunk egy kisgyerekre, aki mosolyogva markolja kavicsát, vagy egy felnõttre, aki keresi az alkalmas kõdarabját, hogy kiékelje kocsiját. Sokféle alkalmazási felület, és terület.
 
Engedje meg, hogy mi lakásának házának ékeként szolgáló kövekrõl beszéljek Önnek. A kõ színeit, formáját utánozhatják mesterségesen elõállított burkolólapoknál, de a természetes kõ tapintása, szerkezete, változatossága, az esetlegesen meg-megcsillanó ásványok, egészen más érzetet keltenek az ember otthonában. A néhány mm-tõl cm-ig terjedõ változatos színû, dõlésû rétegek most olyanok, mint egy festõ ecsetvonásai. Évmilliókkal ezelõtt ezek vastag homokrétegek voltak, eltérõ színûket, a színezõ ásványok rétegenkénti különbözõ jelenléte, rétegzõdésüket hosszú idõk földtörténeti eseményei formálták. Ami most egy ujjal simítható szélességû "ecsetvonás" az régen, az összenyomódást és cementálódást megelõzõen hosszú idõn keresztül halmozódó vastag szárazföldi (sivatag), vagy tengeri üledékréteg volt. A "virágos" homokkõ rétegei közé mintha apró növénykék, virágok lenyomatai kerültek volna be. De ez a természet kis becsapós játéka csupán, mert ezek nem növényi maradványok, hanem a kõzetrétegekbe beszivárgó oldatokból kicsapódó ásványok kristályos alakja. (dendrites= növényszerû alak).
 
Bármeddig is csodáljuk a kõzetek utánozhatatlan mintáit, mindig fedezünk fel bennük új apró részleteket, képzelhetünk a sávok, erek, foltok közé, mögé figurákat, formákat mindig és mindig újabbakat. A természetes kõzeteket nagyon lehet csodálni és szeretni. Erõt, biztonságot, melegséget, örökkévalóságot sugallnak. Intarzia: gránit, mészkõ, márvány, lapokból faragott és pontos szép illesztéssel, ragasztással készült díszítõ elem. Tájékozódjon és nézze meg intarzia képeinket képgalériánkban, ahol az intarziák világába kalauzoljuk el Ön. Minden intarzia képe, egyedi kidolgozású kõ intarzia, melyet kézzel készítettek el, lehet hogy pont Önnek. Legyen az intarzia beépítve otthonába egy ékkõ, egy fontos darabja életének. Érdemes tehát otthonunkat jól megválasztott, egyéniségünkhöz is közelálló kõburkolatokkal, intarziákkal díszíteni.
 
 
A hír megjelenését, az www.mconet.hu és a www.lap.centrumnet.hu/intarzia támogatja

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
developed by Centrumnet Systems

Warning: Unknown: open(/var/www/www/lap.centrumnet.hu/tmp//sess_p396qpk5605r3bl0lo4acik413, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/www/lap.centrumnet.hu/tmp/) in Unknown on line 0